Lenzenbestellen

Home

AOSEPT® PLUS contactlensvloeistof

AOSEPT® PLUS contactlensvloeistof
Kies voor gezond lensonderhoud!
 
Wie lenzen draagt, moet deze onderhouden met een geschikte vloeistof. Misschien heb je de indruk dat alle lensonderhoudsvloeistoffen hetzelfde zijn. Toch zijn er vele verschillen. Niet alle contactlensvloeistoffen zijn hetzelfde en reageren dus ook verschillend op contactlensmaterialen en het oog.  Vraag daarom altijd advies aan uw contactlensspecialist als het gaat om onderhoud van uw contactlenzen.AOSEPTplus
 
AOSEPT® PLUS is een desinfectiesysteem op basis van 3% waterstofperoxide. Met deze vloeistof kun je alle typen contactlenzen reinigen, desinfecteren, neutraliseren en bewaren. Het belangrijkste bestanddeel van deze vloeistof is waterstofperoxide. In geconcentreerde vorm is dit een zeer krachtige desinfectans. Deze stof mag dus nooit direct in contact komen met je oog. De vloeistof  moet eerst geneutraliseerd worden. De speciale lenscup, de AOdisc, bevat een platina schijfje dat zorgt voor de neutralisatie van waterstofperoxide.
Waterstofperoxide is ook aanwezig in je oog, maar dan in een zeer lage concentratie. Het is dus een lichaamseigen stof.
Een onderhoudsproduct op basis van waterstofperoxide is de beste keuze voor mensen met gevoelige ogen, aangezien zij geen bewaarmiddelen bevat*.
 
AOSEPT® PLUS contactlensvloeistof is bijzonder geschikt voor het onderhoud van silicone hydrogellenzen.
Voor meer informatie kun je terecht bij je opticien, of lees de bijsluiter in de verpakking voor
uitgebreide instructies.
 
*Na neutralisatie