Lenzenbestellen

Home » Contactlenzen

Informatie over alle soorten contactlenzen

Contactlenzen
Hoe klein contactlenzen ook zijn: de keuze van het materiaal waarvan contactlenzen worden gemaakt is uitermate belangrijk. Vroeger had men slechts de beschikking over materialen die geen zuurstof doorlieten. Tegenwoordig kunt u kiezen uit diverse materialen met een uiteenlopende zuurstofdoorlaatbaarheid. Hoe belangrijk dit is voor een goed zicht, lichtgevoeligheid en comfortabel dragen, leggen wij u graag even uit. 

Zuurstof
De zuurstofdoorlaatbaarheid van de contactlensmaterialen is van groot belang. Immers, naast voeding door traanvocht haalt het hoornvlies zijn zuurstof als voeding rechtstreeks uit de lucht. Een matige zuurstofvoorziening veroorzaakt een minder functioneren van uw hoornvlies. Door de keuze van het juiste materiaal voor uw contactlenzen is deze verstoring minimaal.

Gradaties
Er zijn meerdere gradaties in zuurstofdoorlaatbaarheid: variërend van midden zuurstofdoorlaatbaar tot hoog zuurstofdoorlaatbaar. Voor deze gradaties bestaan diverse toepassingen. Hoog zuurstof doorlatende lenzen worden toegepast bij gevoelige ogen, relatief hoge sterkten, of langere draagtijden.

Zachte lenzen
Zachte contactlenzen zijn bij toeval in de zeventiger jaren ontdekt. Bij onderzoek van een nieuwe kunststof bleek deze wateropnemende kunststof een uitstekende basis te zijn voor de zachte contactlens. Zachte lenzen zijn vervaardigd van een hydrofiel wateropnemend materiaal. Deze 'natte lens' (hij neemt probleemloos tot 90% water op) bleek uitzonderlijk comfortabel en een goede vervanger van de harde lens. Het grote verschil is dat de zachte contactlens een uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid biedt.

Daglenzen
Daglenzen zijn geschikt voor diegene die het meest ultieme gevoel wilt ervaren. Iedere dag een schone frisse lens en vloeistof heeft u niet meer nodig. Daglenzen laten veel zuurstof door, waardoor rode en branderige ogen tot het verleden behoren. De zachte lenzen zijn zo ontworpen dat u niet merkt dat u ze in heeft en daglenzen zijn makkelijk te vervangen, bovendien hoeft u ze niet schoon te maken.

Weeklenzen
Weeklenzen zijn ideaal voor mensen die dagelijks een optimaal draagcomfort willen ervaren zonder iedere dag nieuwe contactlenzen te gebruiken. Weeklenzen zijn net als daglenzen zachte lenzen die veel zuurstof doorlaten.

Maandlenzen
Voor wie een langere periode met dezelfde contactlenzen wilt doen is een maandlens een goede optie. Op dit moment het meest gedraagde lenstype.  Lenzenbestellen.nl beschikt over een ruim aanbod maandlenzen. Maandlenzen worden vier weken dagelijks gedragen en zijn dun en hoogzuurstofdoorlatend. Lenzenbestellen.nl heeft de beste maandlenzen in de collectie.

Torische lenzen
Torische lenzen zijn ontworpen voor mensen bij wie het hoornvlies niet bolvorming is. Dit verschijnsel wordt een cylindrische afwijking of astigmatisme genoemd. Voor deze grote groep mensen zijn er op maat speciale contactlenzen ontwikkeld.

Alle grote merken zitten in onze collectie.

Materialen
Tegenwoordig worden veel lenzen geleverd in een nieuwe generatie materialen: Siliconen Hydrogel.
Dit materiaal laat 4-5 keer meer zuurstof door tov traditionele materialen.
Voordeel voor u: meer zuurstof voor het oog en dus meer comfort.

Vloeistoffen
Voor mensen die week-maand, torischelenzen hebben is het belangrijk dat deze in goede conditie blijven.
Omdat traanvocht een grote rol speelt bij het gebruik van zachte contactlenzen, zullen deze sneller vervuilen. Met name eiwitten en vetten in het traanvocht doen hun zichtbelemmerende werk op en onder uw zachte contactlenzen

Door uw contactlenzen dagelijks te reinigen met lenzenvloeistof zorgt u ervoor dat ze schoon en 'gezond' blijven. Zachte lenzen vereisen echter weer een andere vloeistof dan harde lenzen.