Lenzenbestellen

Home

Welke lenzen?

Voordelen van lenzen

Een bril is lang niet altijd even ideaal om te dragen. Wanneer u gaat sporten bijvoorbeeld of wanneer de bril totaal niet samengaat met uw kleren. Of wanneer het buiten regent en u gelijk een beslagen bril heeft als u binnen komt. Gelukkig zijn er voor deze momenten ook lenzen beschikbaar! De ideale oplossing wanneer een bril u gewoon even niet zo goed uitkomt. Maar als u dan besluit dat u naast uw bril ook lenzen wilt hebben, welke lenzen zijn dan geschikt? Om daar achter te komen hieronder wat lenzen informatie over de verschillende soorten lenzen!

Daglenzen vs. Meerdaagse lenzen

Zoals de naam het al zegt zijn daglenzen lenzen die je slechts één dag draagt. De voordelen hiervan zijn dat u de lenzen niet schoon hoeft te maken en niet hoeft te bewaren. Vandaar dat ze ook perfect zijn voor op reis of voor het uitgaan. U hoeft geen vloeistof en bewaardoosje mee te nemen, maar gooit de lenzen gewoon weg. Daglenzen zijn vooral erg geschikt voor mensen die maar af en toe lenzen dragen.

Wanneer u iedere dag lenzen wilt gaan dragen zijn meerdaagse lenzen de beste optie. Dit is de goedkoopste oplossing en zorgt er daarnaast voor dat u geen grote voorraden van lenzen hoeft te hebben omdat u elke dag nieuwe in moet. U gebruikt uw lenzen voor langere tijd en bewaart ze elke avond in een lenzenbakje met lenzenvloeistof. Zo hoeft u pas na bepaalde tijd, bijvoorbeeld een maand, weer nieuwe lenzen in te doen.

Zachte lenzen vs. Harde lenzen

De meeste lenzendragers gaan voor een zachte lens. Zachte lenzen passen vaak beter om het oog en passen zicht ook beter aan aan de vorm van het oog. Zachte lenzen hebben een flexibele pasvorm en ook simpele gebruiksvoorwaarden. Vooral bij jonge lenzendragers is de zachte lens de beste oplossing.

Harde lenzen wennen vaak sneller wat betreft het inbrengen. Echter duurt het bij deze lenzen wel langer voor uw ogen ook gewend zijn aan de lenzen. Het aantal draaguren zal geleidelijk opgebouwd moeten worden. Aan het begin zullen uw ogen namelijk erg tranen en zullen de lenzen ook duidelijk voelbaar zijn.

Uiteindelijk zit het verschil zachte en harde lenzen vooral in persoonlijke voorkeur. Sommige mensen hebben liever zachte lenzen en andere mensen prefereren harde lenzen.

Dag- en nachtlenzen

Bij alle bovenstaande lenzen is het de bedoeling dat u de lenzen ’s avonds weer uit doet en schoonmaakt en opbergt of weggooit, maar u heeft ook de keuze voor dag- en nachtlenzen. Dat zijn lenzen die u een maand lang dag én nacht kunt dragen. Zo heeft u dus geen gedoe met het in en uitdoen van de lenzen, maar kunt u wel een maandlang goed zien, zonder een bril. Dit is ideaal als u liever geen bril draagt, maar ook een hekel hebt aan het in- en uitdoen van uw lenzen elke ochtend en avond. Zo kunt u uw ochtend- en avondroutine weer wat inkorten! 

Fun lenzen

Naast bovenstaande functionele lenzen, zijn er ook nog lenzen die je niet draag vanwege de sterkte, maar vanwege het uiterlijk. Dit zijn lenzen waardoor je bijvoorbeeld een compleet wit oog krijgt, of een kattenoog. Deze lenzen zijn perfect te gebruiken bij verkleedfeesten als Halloween en Carnaval. Zo geeft u uw outfit de finishing touch!